Warmte-
pompen

Een Warmtepomp of zelfs een Airconditioner kan een flinke besparing op uw energierekening opleveren. Omdat een warmtepomp letterlijk warmte van de ene plek naar de andere plek kan pompen, hoeft deze het niet te genereren.
Wij monteren Lucht-Water warmtepompen en Airconditioners (in feite Lucht-Lucht warmtepompen). Dat is de meest eenvoudige manier van verduurzamen omdat er geen bronnen hoeven worden geboord. Bij onze systemen krijgt u een buitenunit, die de warmte uit de buitenlucht wint.

Om een volwaardige Lucht-Water warmtepomp bij u thuis te kunnen installeren waarmee u ook van het gas af kan, is het belangrijk dat de hoofdverwarming uit vloerverwarming bestaat. Daarnaast is een goed geïsoleerd huis een pré.
Er zijn systemen verkrijgbaar die ook warmwater kunnen maken. Wij raden u aan om uw warmwater met een aparte elektrische boiler te maken. Een groot voordeel van zo`n systeem is dat het erg robuust en relatief goedkoop is. Daarnaast kan u ervoor kiezen om door ons een systeem te laten implementeren die, op het moment dat u stroom van uw zonnepanelen over hebt, het boilervat op een hogere temperatuur wordt ingesteld. Op deze manier gebuikt u uw warmwatervoorziening als een soort batterij. Des te groter uw boilervat is, des te meer energie u kan opslaan.

Een mooie tussenoplossing is bijvoorbeeld een of meerdere Airconditioners. Hiermee kunt u verwarmen maar natuurlijk ook koelen. Door bijvoorbeeld een Airconditioner in de woonkamer te plaatsen kunt u op de meeste koude dagen geheel vooruit op deze vorm van verwarming. Wanneer het dan echt te koud is kunt u altijd nog op uw cv vertrouwen. Een dergelijk systeem verschilt dan in principe niet veel van een Hybride Warmtepomp (een systeem waarbij u uw gasaansluiting behoud).

Of uw huis geschikt is voor een warmtepomp komen we graag eens bij u bekijken.