Thuis-
batterijen

Een Thuisbatterij is een apparaat dat energie kan opslaan die u zelf opwekt met uw zonnepanelen. Dat werkt zo;  u krijgt een speciale Hybride omvormer die de mogelijkheid heeft om een batterij te laden en te ontladen. Daaraan wordt een thuisbatterij aangesloten die door de omvormer wordt opgeladen en ontladen. Zo wordt de batterij overdag opgeladen met de overgebleven stroom van de zonnepanelen en deze s `avonds en s `nachts weer verbruikt in het huis. In de meterkast komt een speciale meter die het verbruik in huis meet en kan daarmee bepalen of het tijd is om op te laden of om te ontladen. Zo verbruikt u zo min mogelijk energie van uw energieleverancier en hoeft u terug geleverde stroom ook niet voor een minimale terugleververgoeding te verkopen.

 

Of een batterij voor u interessant kan zijn, leest u hieronder.

Op dit moment is de Salderingsregeling nog van kracht. Dat houd in dat je tot en met 2024 alle stroom die je zelf opwekt mag wegstrepen tegen de stroom die je zelf hebt gebruikt. Heb je dan nog teveel geleverd, dan word deze verkocht tegen een terugleververgoeding.

Echter, na 2024 wordt deze regeling stapsgewijs afgebouwd. Dan krijgt u uiteindelijk alleen nog de terugleververgoeding van uw energieleverancier voor de terug geleverde energie.

Met de huidige flexibele stroomtarieven kan het zijn dat u nu zelfs moet betalen voor de stroom die u levert met uw zonnepanelen. Dat gebeurt nu alleen overdag en dat is hét moment dat uw installatie bezig is om de stroom op te slaan.

Wij leveren Hybride omvormers die in staat zijn om een noodstroom voorziening te genereren. Dat betekend dat wanneer de stroom uitvalt u de optie heeft om uw huis of een bepaalde groep, van stroom te blijven voorzien. Let wel dat daarvoor de groepenkast moet worden aangepast.

 

Heeft u al zonnepanelen maar geen Hybride omvormer en wilt u toch een thuisbatterij? Dan kunnen we ook voor u een passende oplossing bedenken.

 

Wilt u meer weten over deze systemen? Bel of mail ons gerust, wij staan graag voor u klaar.